Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Περί το νέον έτος


Η φωτό από το γκουγκλ, ως συνήθως, η επιλογή των χρωμάτων προφανής...

Πιστός στην παράδοση θα σας αναλύσω δωρεάν όλα τα κρυμμένα μυστικά του αριθμού που συμβολίζει το νέον έτος ώστε να μην τρέχετε επ' αμοιβή σε καφετζούδες, χαρτορίχτρες και αφρικανούς μαθητευόμενους μάγους.

Το 2015 αναλύεται σε γινόμενο παραγόντων ως εξής :

2015 = 5 x 13 x 31

το οποίον δηλώνει πως θα είναι πεντάκις αμφίσημον μια που περιέχει πέντε ολόκληρες φορές το γρουσούζικο 13 αλλά και πέντε φορές το ποθητόν στο ομώνυμο κατ' εξοχήν τυχερό παίγνιον των ημερών. το 31 !
Αλλά και το ίδιο το 5 είναι αμφίσημον διότι πέντε είναι οι αισθήσεις μας, πέντε και τα δάκτυλά μας,  οπότε το πέντε σημαίνει κάτι το ολοκληρομένο από όλες τις μεριές όπως λέμε πεντάμορφη, αυτήν που δεν έχει ψεγάδια και πεντάρφανο αυτό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.

Αλλα  επί μέρους γινόμενα  είναι τα :

2015 = 5 x 403

2015 = 13 x 155

2015 = 65 x 31

 Ξεκινώντας ανάποδα βλέπουμε πως οι συνταξιούχοι- που συμβολίζει ο αριθμός 65 θα έχουν μια υπέροχη χρονιά, όχι πως θα πάρουν πίσω τις αφαιμάξεις -είπαμε να κάνουμε προγνώσεις όχι να δίνουμε φρούδες ελπίδες- αλλά δεν θα υποστούν νέες περικοπές και θα τα πάνε- περιέργως- καλά στα αισθηματικά, όλα αυτά οφείλονται στο μαγικό 31  !!

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι διάγουν το 77ο ή 78ο έτος της ηλικίας τους (άθροισμα 155) που θα ατυχήσουν μια που συνοδεύονται από το 13 εκτός και είναι παπάδες στους οποίους το 13 φέρνει τύχη, θυμηθείτε και τον Μακάριο  !!

Για το 5 τα είπαμε, για το 403 που είναι ένας αριθμός υψίστης συμμετρίας της μονάδας και της τριάδας δεν μπορώ να πω περισσότερα, δεσμεύομαι.

Τέλος, ο κλειδάριθμος του 2015, δηλαδή ο αριθμός που προκύπτει από την πρόσθεση των ψηφίων του, είναι το 8, αριθμός αδιάφορος για τους ανθρώπους αλλά κακός οιωνός για τα άλογα και ειδικά της Ιταλίας, μια που οι Ρωμαίοι είχαν έθιμο να θυσιάζουν τον Οκτώβριον Ιππον στο Πεδίον του Αρεως κάθε 15 του Οκτώβρη.

Εύχομαι υγείαν, ευτυχίαν, παρά πάσαν προσδοκίαν !

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΜανιτάριαΜπορεί να υπήρχαν πάντοτε, φυτρωμένα παντού και εγώ να μην τα πρόσεχα.
Μπορεί.
Πάντως τα τελευταία χρόνια τα βλέπω παντού και δεν νομίζω πως με τα χρόνια αύξηθηκε η παρατηρητικότητά μου. Ισως ξεφόρτωσε πολλά το μυαλό μου κι έμεινε χώρος για ερεθισμούς από εικόνες όχι και τόσο κραυγαλέες.
Πραγματικά, τα μανιτάρια μπορούν να φυτρώνουν διακριτικά κι απρόσκλητα σ' ένα μαξιλάρι παρατημένο στην αυλή.άσπρα μικρά στην επιφάνειά του και ομπρελλίτσες καφέ με λευκά πουά στα σύνορά του με το τσιμέντο.

...

Πόσα και πόσα "μανιτάρια" δεν ξεπετάχτηκαν από το πουθενά και στην ζωή μας...
Μερικά δηλητηριώδη όπως το ΔουΝουΤου κι η τρόικα και άλλα άγνωστο αν είναι "κατάλληλα προς βρώσιν"όπως είναι ο Ρωμανός που απέκτησε όνομα πια, δεν είναι πλέον μόνο "ο φίλος του Αλέξη".
Κι άλλα που τα καταναλώνουμε καθημερινά στις ομελέττες μας και τις πίτσες της ζωής όπως ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας. 
Σκεφτείτε να σας έλεγε κάποιος πριν πέντε χρόνια πως οι δυο τους θα μονομαχούσανε για την πρωθυπουργία... θα τον περνάγατε για τρελλό! 
Είμασταν ακόμη στην εποχή του Γιωργάκη και του Κωστάκη, θέλαμε πολιτικούς με ονοματεπώνυμο κι ας ήταν η αξία τους σαν τα μικρά ασήμαντα μανιταράκια που φύτρωσαν στο λιγοστό το χώμα, δίπλα στις ρίζες των δέντρων που μπορεί να είχαν το ίδιο όνομα με τα μανιταράκια.

Τα δοκιμάσαμε, γευτήκαμε την ανοστιά τους και πήγαμε στα καινούργια που ξεπετάχτηκαν από την πολιτική υγρασία.

Ιδια γεύση.

Δείτε λίγο προσεκτικά την τελευταία εικόνα.
Τα πιο χοντρά, ατσούμπαλα και αντιαισθητικά μανιτάρια που φαίνονται στο περιθώριο της πέτρας, αντιστοιχούν στον γίγαντα του πολιτικού περιθωρίου, αυτόν που θλίβεται όταν παίρνει σκληρά μέτρα για τον λαό, την ώρα που στην λίστα Λαγκάρντ φερόταν να έχει βγάλει τα λεφτά του έξω, αυτόν που παλεύει σαν αντιπρόεδρος κυβέρνησης ΝουΔου να μας σώσει από όσα έκανε σαν αντιπρόεδρος κυβέρνησης Πασόκ...

Αμάν ήττες, που λένε κει στην Κρήτη...