Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Ο νόμος ανατολικά του Ρίο...Αντίριο !!

Φυσικά μιλάω για παρωδία της γνωστής ( πραγματικής) ιστορίας " Ο νόμος δυτικά του Ρίο Πέκος" που γνωρίσαμε οι περισσότεροι από ένα τεύχος του Λούκυ Λουκ.

Για όσους τυχόν δεν ξέρουν την ιστορία ο Ρόυ Μπην τρομοκρατώντας τους πάντες, αυτοχρίστηκε...δικαστής στο Ρίο Πέκος και δίκαζε κατά το συμφέρον του.. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τον Μαρινάκη που μετά το κάψιμο του φούρνου του Κωνσταντινέα και τα αυτοκίνητα των Κωνσταντινέα, Δούρου, Βουράκη έχει πετύχει την πλήρη...προστασία (με την έννοια που έχει στις εκδιδόμενες γυναίκες) της ομάδας του. Γιατί φυσικά προστασία από άδικες αποφάσεις σε βάρος της ομάδας του λέει την παραποίηση κάθε είδους έννοιας δικαίου από αυτόν και το ραμολιμέντο φερέφωνό του.. Οι αδικίες σε βάρος των εκάστοτε αντιπάλων του δεν τον αφορούν ή εξηγούνται από τα "ανθρώπινα λάθη" τα οποία όλως τυχαίως είναι πάντοτε εναντίον των αντιπάλων του.
Και δεν μιλάω τόσο για φάσεις γρήγορες όπου μπορεί το μάτι του διαιτητή να ξεγελασθεί όπως το (από συνήθεια) μαϊμού-πέναλτυ αλλά για τις κάρτες που δίνονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως απο τον διαιτητή. Δυο σε βάρος των αμυντικών του ΠΑΟ από το πρώτο ημίχρονο ώστε να αποβληθούν με την πρώτη ευκαιρία, δυο στις καθυστερήσεις (!) στους  παίκτες του ΟΣΦΠ, εντελώς ακίνδυνες. Αλλες δυο σε παίκτες του ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο και όταν ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ να δείξει κίτρινη σε παίκτη του ΟΣΦΠ στο  πρώτο ημίχρονο, κιτρίνησε κι έναν αντίπαλο για...ισορροπία.
Είναι ένα σκηνικό που το βλέπουμε κάθε που ο "θρύλος" δεν τραβάει, το άγχος του διαιτητή να τον βοηθήσει. Στην Τούμπα για διακοπή οκτώ λεπτών ο διαιτητής βάστηξε 19 (!) ολόκληρα λεπτά καθυστέρηση μπας και ισοφαρίσει ο ΟΣΦΠ. Εχθές με καραμπινάτες διακοπές 11 λεπτών ο έξτρα χρόνος περιορίστηκε σε 7 λεπτά, βλέπετε ο ΟΣΦΠ ήταν μπροστά στο σκορ...
Αυτό είναι ... προστασία !!!

Ο μόνος που επικροτούσε τις ενέργειες του Ρόυ Μπην στην εικονογραφημένη έκδοσή του ήταν ο νεκροθάφτης για να έχει πελατεία. Εντελώς ανάλογα λειτουργεί και ο κυρ Σάββας !!!
Τα ματς που έχουν ατασθαλίες ξεχωρίζουν από το γεγονός πως ο γραφικός γεράκος, αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ, βγαίνει να κάνει δηλώσεις παραποιώντας την αλήθεια σε τέτοιο βαθμό που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να κιτρινίζει από την ζηλεια του. Οταν ο τελευταίος βγαίνει και λέει πως μειώθηκε η τιμή  των εισιτηρίων για μέσα μαζικής μεταφοράς που έγιναν 1,20 ευρώ για 70 λεπτά αντί 1, 40 για 90 λεπτά πρέπει να ξέρεις (να χρησιμοποιείς) μαθηματικά για να καταλάβεις πως ΑΚΡΙΒΥΝΑΝ (*) ενώ ο κυρ Σάββας πείθει τους αφιονισμένους με σκέτες παραισθήσεις...
Γιατί μόνο αν έχεις παραισθήσεις μπορείς να δεις τρίτο χέρι να φυτρώνει στην κοιλιά του Πέτριτς όταν στην λήξη του αγώνα βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ. Και καλά ο Καλογερόπουλος είχε λερωμένο το εσώρρυχό του από την στιγμή που βγήκε στο γήπεδο και τάβλεπε όλα ερυθρά, ο κυρ Σάββας εκτός από γεροντική άνοια τι άλλο μπορεί να επικαλεσθεί ; 
Και είναι σωστό ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο ΟΣΦΠ να εκπροσωπείται από τέτοια άτομα ;
Ναι, μόνο αν διοικείται από άτομα που έχουν για πρότυπο τον Ρόυ Μπην και όχι μόνο στα κιλά.
Το θέμα είναι αν ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση Μαρινάκη και Σία μπορεί να παίξει τον ρόλο του Λούκυ Λουκ μήπως και δει άσπρη μέρα το ποδόσφαιρό μας.


(*)
Τα μέσα μαζικών μεταφορών λειτουργούν 21 ώρες το 24ωρο δηλαδή 21x60=1260 λεπτά. Για να καλυφθούν από εισιτήρια των 70 λεπτών διάρκειας χρειάζονται 1260 :70=18 εισιτήρια που κοστίζουν 18x1,20=21,6 ευρώ.
Πρώτα  η κάλυψη απαιτούσε 1260: 90=14 εισιτήρια που κόστιζαν 14x1,40=19,6 ευρώ !!!
Ετσι μια αύξηση περίπου 10% βαφτίστηκε μείωση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου