Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Συμβαίνουν στην Ελλάδα

Θα ξεκινήσω με την φράση του Ερικ Καντονά, Γάλλου ποδοσφαιριστή που διέπρεψε στα αγγλικά γήπεδα και που άλλαξε αρκετά πράγματα στην δομή της αγγλικής αθλητικής κοινωνίας μαζί ίσως με τον Αργεντινό Οσι Αρντίλες που μάλλον άνοιξε πρώτος τον δρόμο : 
"Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό μέσον προπαγάνδας".
Στην Ελλάδα κατά κάποιον τρόπο αντίστοιχο ρόλο παίζει ο ΠΑΟΚ, περισσότερο κρινόμενος σαν κίνημα παρά σαν αθλητικό σωματείο. Ο ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ποτέ ως τώρα σωματείο του προέδρου του, όσα λεφτά κι αν έβαλε και πως να γίνει αυτό όταν το γήπεδο στην Τούμπα το έκτισαν οι φίλαθλοι μόνοι τους με προσωπική εργασία, εκφράζοντας το κάτι το διαφορετικό από τα άλλα σωματεία. Εξ άλλου ο τρόπος που αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την πολιτεία και την ενόχλησή της αυτό δείχνει. 
Δεν θα ασχοληθώ με τις διαιτησίες  στο ποδόσφαιρο κ.λ.π. αυτά μπορεί ο καθένας να τα διαπιστώσει αν ασχολείται με το είδος και έχει έστω ελάχιστη αντίληψη του τι είναι αντικειμενικότητα. Θα αναφέρω απλά πως έχει συμμετοχή σε περίπου 15 με 20 τελικούς κυπέλλου, όλες στην Αθήνα εκτός από τις δυο φορές που έπαιξε αντίπαλος με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, δεν γινότανε αλλιώς. Μέχρι και η Λάρισσα με 3-4 συμμετοχές σε τελικούς έχει έναν στο Πανθεσσαλικό με ομάδα του κέντρου, ο ΠΑΟΚ ποτέ.
Το ότι ενοχλεί ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται μόνο στις αποφάσεις των διαιτητών όσο στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που μερικές φορές είναι στην κυριολεξία εκτός πάσης λογικής. Θα αναφερθώ στο μπάσκετ όπου φέτος έτυχε στον άφραγκο μπασκετικό ΠΑΟΚ να "δέσει" μια ομάδα πιτσιρικάδων με αποτέλεσμα να είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ αίσθηση έκανε η πρόσφατη νίκη του επί του ΠΑΟ όχι τόσο σαν νίκη αλλά για τους 17 πόντους διαφορά που εξαφάνιζε κάθε σκέψη για τυχαίο αποτέλεσμα.
Τον Σεπτέμβρη (ή Οκτώβρη ;) η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του Αρη και το ματς διεκόπη επειδή έπεφταν αντικείμενα και φωτοβολίδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές διέταξαν εκκένωση του Παλαί ντε Σπορ αλλά 50 οπαδοί αρνήθηκαν να βγούν και όταν το παιχνίδι ξανάρχισε πέταξαν πάλι αντικείμενα στους διαιτητές που το διέκοψαν οριστικά  σε βάρος του Αρη του οποίου ο μηδενισμός ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιος.
Την ίδια περίπου εποχή ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου και περίμενε στην Θεσσαλονίκη τον νικητή του αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ με προοπτικές κατάκτησης μια που από τον άλλο ημιτελικό θα προέκυπτε αδύνατος αντίπαλος (ο Απόλλων Πάτρας).
Το ματς έγινε, ο ΠΑΟ κέρδισε με ένα πόντο τον ΟΣΦΠ αλλά ο ημιτελικός δεν έχει γίνει ακόμα μια που ο ΟΣΦΠ θέλησε να πάρει το ματς στα χαρτιά, ενώ για τον ΠΑΟΚ όσο ο καιρός περνάει η ομάδα αδυνατίζει λόγω μικρού ρόστερ, ήδη μετράει δυο παίκτες πλην λόγω τραυματισμών κι έναν ακόμα Αμερικανό που βαρέθηκε να περιμένει πότε θα παίξει για τίτλο και πήγε στην Τουρκία για περισσότερα λεφτά.
Ενδιαμέσως και ενώ ο ΠΑΟΚ για λόγους πρεστίζ είχε επιλέξει να αγωνίζεται και στην Ευρώπη- κάτι που οι άλλες ομάδες πλην ΠΑΟ και ΟΣΦΠ το απέφευγαν- ήρθε η ακατανόητη απόφαση του ΑΣΕΑΔ να επαναληφθεί το ματς με τον Αρη. Προσέξτε να παιχθεί από την αρχή, όχι να συνεχισθεί από το σημείο που διακόπηκε και ήταν ο ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ αλλά από την αρχή. Λογικό ίσως θα ήτανε να συνεχιστεί το ματς, θεωρώντας πως οι διαιτητές κακώς το διέκοψαν, αλλά ούτε τα στοιχειώδη της λογικής δεν ισχύουν στις αποφάσεις κατά του ΠΑΟΚ. Φυσικά τέτοια απόφαση δεν έχει ξαναπαρθεί και δεν νομίζω να ξαναπαρθεί ποτέ αφού οι δικαστές αγνόησαν το ισχυρότερο τεκμήριο που είναι το φύλλο αγώνος.
Το ματς επαναλήφθηκε εχθές και όταν οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ένας πυρσός προσγειώθηκε στο τεραίν και το ματς διεκόπη μέχρι να καθαρισθεί το καμμένο παρκέ. Ούτε λόγος βέβαια για τους διαιτητές, το θεώρησαν τώρα φυσιολογική εξέλιξη, όπως θεώρησαν φυσιολογικό όταν βρέθηκε ένας καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μόνος για τρίποντο να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής του Αρη και να κτυπήσει δυνατά το πόδι του στο παρκέ παρενοχλώντας σαφώς τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Στην φωτό φαίνεται ο παίκτης, φαίνεται ο προπονητής του Αρη αλλά φαίνεται και ο ένας από τους τρεις διαιτητής ακριβώς πίσω τους έτσι που είναι αδύνατον να ΜΗΝ είδε.

 για όποιον θέλει υπάρχει κι το βίδδεο στο γιουτιούμπ

Η συνέχεια  ήταν απλή, τεχνική ποινή στον ΠΑΟΚ για διαμαρτυρία, εκνευρισμός κι ο Αρης ξέφυγε στο σκορ στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού με τους 5 πόντους που πήρε από αυτή την φάση. Η αποστολή εξετελέσθη κατά το ήμισυ υποθέτω, θα περιμένουν τώρα την αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο επόμενο ματς που είναι πάλι με τον Αρη ώστε να τιμωρήσουν εξοντωτικά τον ΠΑΟΚ, κατά την καθιερωμένη τακτική τους όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε πως κάποτε θα παίξει τον  ημιτελικό ο ΠΑΟΚ  και θα πρέπει να τον έχουν διαλύσει πρώτα.
Ποιοί το είδαν το ματς ; Στο γήπεδο ήταν μόνο οπαδοί του Αρη που δεν είχαν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν για αποφάσεις υπέρ της ομάδας τους και όσοι είχαν Νόβα, δηλαδή ελάχιστοι. Φυσικά οι αθλητικές φυλλαδες εστίασαν στην νίκη του "αυτοκράτορα Αρη", "αφεντικού της πόλης" και λοιπές μπούρδες με τις οποίες μοιράζουν το κουτόχορτό τους και οι δημοσιογράφοι που γράφουν για κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες", γίνονται ενοχλητικοί και χάνουν γρήγορα την δουλειά τους.

Εκεί που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, όπως το γυναικείο ποδόσφαιρο όπου ο ΠΑΟΚ είναι μόνιμος πρωταθλητής-μέχρι και στο αντίστοιχο τσάμπιονλιγκ έχει παίξει- απλά εξαφανίζουν το άθλημα. Παρακολουθήστε οποιαδήποτε αθλητική εκπομπή θέλετε εκτός φυσικά από το κανάλι του ΠΑΟΚ. Θα δείτε αναφορές σε γυναικείο μπάσκετ, γυναικείο βόλλεϋ, γυναικείο μπητσβόλλεϋ, γυναικείο χάντμπολ, γυναικείο πόλο, μόνο για γυναικείο ποδόσφαιρο δεν θα δείτε ποτέ είδηση !
Αυτά γράφονται γιατί κάποιοι νομίζουν πως οι φωνές στο ποδόσφαιρο αφορούν κάποιο πέναλτυ ή κάποιο οφφσάιντ ενω στρέφονται σαφώς κατά του φασιστικού τρόπου που λειτουργεί η κοινωνία μας και όπου η "προπόνηση" στο ότι αλήθεια είναι ό,τι λέει η τηλεόραση, ο δικαστής και ο γιατρός έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς, φαίνονται στην πολιτική σκηνή στα κόμματα και ...κινήματα.
Π.χ. αφού επαναλήφθηκε το ματς Αρη-ΠΑΟΚ γιατί να μην ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης ; Γιατί να μην ανεχθούμε τον Βενιζέλο σαν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά να θέλει να μας σώσει από όσα έκανε σαν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου ; Μήπως οι 
 παίκτες του ΟΣΦΠ δεν είναι συγχρόνως και διαιτητές του αγώνα ; Αλλοίμονο στον διαιτητή που δεν θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους ! Δεν ξανασφυρίζει και χάνει το εβδομαδιαίο διχίλιαρο και βάλε !

Α ρε νούμερα Ελληνες που νομίζετε πως είστε δημοκράτες στα πολιτικά αλλά μπορείτε να είστε κεφαλαιοκράτες στα αθλητικά, ανάλογα με τον λεφτά του σωματείου που υποστηρίζετε, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος ή είσαι σωστός σε όλα σου ή άστο καλύτερα και κοίτα τα χάλια της χώρας, δεν έτυχε, επιλογή σας χωρίς να το καταλάβετε ήταν ο εκφασισμός της χώρας.

Η μήπως δεν φωνάζετε " Βούλγαροι, Βούλγαροι" κάθε φορά που παίζει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου