Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Παντοφλίτσες !!

Κάθε τόσο έβαζε στα φαγητά μια δική του πινελιά. Στηριζόμενος στο γεγονός πως τα καλά υλικά δεν μπορεί παρά να δώσουν καλό φαγητό αντί να ακολουθεί τις τετριμένες συμβουλές των απανταχού μαγείρων  όπως φρεσκοκμένο πιπέρι, σκόρδο χωρίς την "νουρίτσα" του και τέτοια ξεκίνησε να φτιάχνει τα φαγητά όπως τα θυμόταν και τα φανταζόταν. Γιατί δεν θυμότανε να μην του άρεσαν τα φαγητά της μάνας του που δεν φρεσκόκοβε το πιπέρι ή που δεν πέταγε την πράσινη ουρά από το σκόρδο, μόνο το χρώμα θα μπορούσε να χαλάσει, όχι τη γεύση.
Σαν προσωπική του πινελιά του άρεσε και να αλλάζει ελαφρά τα ονόματα των φαγητών, περίπου όπως κάνουν με τα μοντέλα οι γιαπωνέζικες-κυρίως- εταιρίες αυτοκινήτων. 
Ετσι έφτασε στις μελιτζάνες παντοφλίτσες !!



Η φωτό δεν είναι από γεμάτο ταψί σαν μια απόδειξη πως το φαγητό τρώγεται και δεν βλέπεται μονάχα...

Τα υλικά (για ένα ταψί 35εκ.)

5 μελιτζάνες μακρόστενες
4 ντομάτες για σάλτσα
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. κιμά από χοιρινό
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τριμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
λίγη φέτα τυρί  ( 100 γρ.)
3 φρυγανιές μικρού σχήματος

λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξερή καφτερή πιπεριά τριμμένη

Η εκτέλεση (παίρνει περίπου μια ώρα )

Με τον αποφλοιωτή (πίλερ στα...ελληνικά ! ) γυμνώνουμε τις μελιτζάνες, τις χωρίζουμε στα δύο κατα μήκος, τις αλείφουμε λάδι με το πινέλο και τις ψήνουμε ελαφρά στον φούρνο ή στην σχάρα.
Συγχρόνως ρίχνουμε στο μπλέντερ τις τρεις ντομάτες και το σκόρδο, κτυπάμε και χύνουμε το υγρό σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τον κιμά.
Κτυπάμε στο μπλέντερ την τέταρτη ντομάτα και τον χυμό της τον ρίχνουμε για υγρά στο ταψί μαζί με ελάχιστο λάδι.
Μ ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγο από το κέντρο του κάθε κομματιού μελιτζάνας και το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψί. Στο κάθε κομμάτι μελιτζάνας βάζουμε τον κυμά μαζί με μια λεπτή φέτα από τυρί φέτα. Δεν προσέχουμε μήπως μας πέσει κάτι κάτω από την μελιτζάνα, αντίθετα, αυτά που πέφτουν δίνουν νοστιμιά στην σάλτσα του !
Σ' ένα μπόλ ή ένα βαθύ πιάτο κτυπάμε τα αυγά μαζί με την τριμμένη πιπεριά και το πεκορίνο. Προκύπτει μια παχύρρευστη σάλτσα την οποία απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας.
Ψήνουμε στους 220 για 20 περίπου λεπτά.

Συνοδεύεται από ζυμωτό ψωμί, πράσινη σαλάτα κι ένα καλό κόκκινο κρασί. Ας είναι και ροζέ. Καλό όμως !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου