Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ειδοποιός διαφορά

Είδα χθες το ματς ΠΑΟΚ-Απόλλων, αυτό που ήρθε 0-0 και ... ξανάνιωσα ! Ναι, πέρα από τη στιγμιαία στενοχώρια νόμισα πως ήμουνα στα χρόνια του 70 κι έβλεπα έναν ΠΑΟΚ να φτιάχνει 30 τελικές, να παίζει μπαλάρα, να σπάει το τείχος της άμυνας και ... να μην βάζει γκολ. Ακριβώς σαν την ομάδα του Κούδα, αυτή που πήρε μόνο τρεις τίτλους αντί για δεκατρεις.
Κι όπως τότε αντίπαλος όχι η ομάδα αλλά  ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ αλλά με μια διαφορά τότε γραφότανε με γιώτα, τώρα γράφεται με ήτα...

 εφοπλιστής


εφοπληστής




Τεράστια η διαφορά τους. Ο ένας έβαζε λεφτά στο ποδόσφαιρο, δεν δίστασε να δώσει  πριμ ακόμα και στους παίκτες του ΠΑΟ για την πορεία τους στο Γουέμπλεϋ κι ο άλλος βγάζει ουσιαστικά κέρδος από το ποδόσφαιρο προσποριζόμενος τα λεφτά από το τσάμπιονςλιγκ, την συμμετοχή στο οποίο εξασφαλίζει με μαφιόζικες μεθόδους. Και επί Γουλανδρή υπήρχε πίεση στους διαιτητές αλλά με μέτρο, δεν ξεφτίλιζαν το άθλημα όπως σήμερα με αποτέλεσμα ακόμα κι ο πρωταθλητής να παίζει σε μισοάδειο γήπεδο. 
Και το κυριότερο, όταν ο Γουλανδρής κατάλαβε που πηγαίνανε τα λεφτά που έδινε για να κερδίζει ο Ολυμπιακός, μετά από εκείνο το περιβόητο ματς με την Αντερλεχτ (*)στην Πάτρα, τους έφτυσε και δεν ξαναασχολήθηκε με την βρώμα που απομυζούσε τον ΟΣΦΠ.
Ενώ αντίθετα σήμερα δοξάζεται το ραμολιμέντο που βγαίνει μετά από κάθε διαιτητικό όργιο υπέρ του ΟΣΦΠ να μας πει πως ευνοείται ο...ΠΑΟΚ !!

η μία όψη



η άλλη όψη

Το τελευταίο κρεσσέντο του εν λόγω κατάφερε να τρομοκρατήσει τους διαιτητές που τρέμουν να μη χάσουν την παχυλότατη αμοιβή τους - περισσότερα από δυο χιλιάρικα το ματς-  ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια δικαίου η μάλλον του δικαίου που ισχύει στον κόσμο των ζώων.
Ισως όμως επειδή έγινε παραμονές του αγώνα με την Αντερλεχτ -πάλι- να σηματοδοτήσει το τέλος μιας μαύρης (και όχι ερυθρόλευκης) για το ποδόσφαιρο, εποχής.

(*) Για τους νεώτερους η ιστορία έχει ως εξής : Την περίοδο 74-75 το πρώτο ματς στο Βέλγιο μεταξύ Αντρλεχτ και Ολυμπιακού έληξε 5-1, άδικο για τον ΟΣΦΠ βάσει εμφάνισης. Οντας τότε νωπή η ανατροπή του 4-1 του Ερυθρού Αστέρα από τον ΠΑΟ με 3-0, σκέφτηκαν και οι ερυθρόλευκοι το 4-0 στο γήπεδο της Πάτρας όπου θα παιζόταν η ρεβάνς λόγω τιμωρίας του γηπέδου του ΟΣΦΠ. Μέσα στα "πλάνα" ήταν κι ο Ούγγρος διαιτητής Παλοτάϊ αλλά το "δέμα" δεν έφτασε σ' αυτόν κάπου "σκάλωσε" στα γρανάζια της διοίκησης κι έφτασε μόνο -λένε οι κακές γλώσσες- ένα ρολόϊ. Ο διαιτητής έσπρωξε τον Ολυμπιακό μέχρι το 3-0 και εν συνεχεία τον έσφαξε στερώντας του το 4ο γκολ με όλους τους τρόπους. Εξαλλος ο Γουλανδρής εγκατέλειψε το ίδιο βράδυ την προεδρία και δεν ξαναπάτησε όσο ζούσε σε αγώνα του ΟΣΦΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου