Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το μαχαίρι




Ενα πολυχρησιμοποιημένο μαχαίρι "γλυκαίνει" δηλαδή κόβει χωρίς να πονά. Ενα μαχαίρι όταν καρφωθεί στο σώμα κάποιου δεν πονά ιδιαίτερα, ειδικά όταν περάσει το πρώτο ξάφνιασμα, δεν βγαίνει όμως εύκολα και κυρίως ακίνδυνα, θέλει μεγάλη προσοχή. Επειδή το μαχαίρι καλύπτει το άνοιγμα που δημιούργησε στην σάρκα η απώλεια αίματος είναι μικρή σχετικά. Αν αυτός που το έχει καρφώσει είναι δολοφόνος, τότε στρίβει το μαχαίρι στην πληγή. Το μαχαίρι δεν μπορεί πια να καλύψει το άνοιγμα που δημιούργησε και η αιμορραγία θα είναι ασταμάτητη.
Αν το μαχαίρι βγει γρήγορα από την πληγή με σωστή αντιμετώπιση η πληγή δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, με τον καιρό θ' αφήσει μια ουλή που κι αυτή με μια πλαστική εγχείριση  θα εξαφανισθεί.
Αν το μαχαίρι μείνει για κάποιο διάστημα όταν βγεί η πληγή θα κακοφορμίσει. Αυτός που έχει δεχτεί την μαχαιριά δεν μπορεί να βγάλει το μαχαίρι μόνος του, το καλύτερο είναι να το βγάλει αυτός που έδωσε την μαχαιριά που ξέρει την κίνηση με την οποία καρφώθηκε το μαχαίρι.
Αν το μαχαίρι δεν βγει με τον καιρό θα σκουριάσει, θα δηλητηριάσει το αίμα του μαχαιρωμένου που τελικά θα πεθάνει


3 σχόλια:

  1. Το μαχαιρι ειναι χρησιμο ....μονο στην κουζινα!....οι αλλες χρησεις...απαγορευονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τα λέτε αλλά πολλά και διάφορα τα μαχαιρώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ξαφνικά ένα μαχαίρι καρφώθηκε σο δεξί του γλουτό. Υπουλα, ξαφνικά, απρόσμενα. Επεσε κάτω. Και δεν ήταν κοινό μαχαιρι. Ειδικό για ξεκοκάλισμα, σχεδόν επαγγελματικό.
    -Καθάριζα πατάτες κύριε πρόεδρε, όταν κατα λάθος έπεσε ο παθών [σύζυγος]πάνω στο μαχαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή