Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Γιατί είμαι ΠΑΟΚg's ;;;

Γιατί είμαι ΠΑΟΚg's  ;;;
αναδημοσίευση με  την υπενθύμηση πως πολλοί αλλάζουν κομματική τοποθέτηση αλλά ποτέ ομάδα γιατί η ποδοσφαιρική προτίμηση είναι πιο αντιπροσωπευτική του ανθρώπου από την πολιτική.

Ενας από τους λόγους είναι ότι αγαπάω (ειλικρινά) τις γυναίκες καθώς και ότι άλλο ( από τα λίγα πράγματα που) κάνω στην ζωή μου. Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ είναι μόνιμα πρωταθλήτρια (πέρισυ μάλιστα ΑΗΤΤΗΤΗ ) και μετέχει στο αντίστοιχο Champion's League. η φωτογραφία είναι από την νίκη της με 1-0 επί της αυστριακής πρωταθλήτριας.
Οι πιο ψαγμένοι καταλαβαίνουν γιατί τα ΜΜΕ σνομπάρουν το γυναικείο ποδόσφαιρο τώρα, θα γίνει της μόδας όταν φιάξουν ανταγωνιστικές ομάδες οι "αιώνιοι", θυμηθείτε με, όπως συμβαίνει με το γυναικείο μπάσκετ και βόλλεϋ που προβάλλονται αρκετά.


Αφορμή για αυτό το ποστ μου έδωσε το σχόλιο ενός συμπλόγκερ που μου έγραψε ότι οι ΠΑΟΚgήδες και οι Ολυμπιακοί είναι κοντά, αλληλοκαταλαβαίνονται. Δεν διαφωνώ αλλά ειναι η μία μόνο πλευρά του νομίσματος. Ο Ζουράρις είχε γράψει προ 20 ετίας περίπου,  στα "πέτρινα" χρόνια,  ένα άρθρο στο οποίο ανέλυε γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια μικρογραφία του ΠΑΟΚ, παρέλειπε βέβαια να πει περισσότερο επιτυχημένη όσον αφορά τους τίτλους. Είχε μια κάποια βάση το σκεπτικό του αλλά του λείπανε και πολλές άλλες.
Κατ' αρχάς οι περισσότεροι οπαδοί άλλων ομάδων -πλην Αρη- δηλώνουν μια συμπάθεια προς τον ΠΑΟΚ, μια δεύτερη προτίμηση. Οι Ολυμπιακοί λόγω τύψεων από τις κλοπές τίτλων επί Γουλανδρή αλλά και γιατί η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη θυμίζει Τούμπα, οι Παναθηναϊκοί επειδή... μοιάζουν τα γράμματα, πάντοτε ήθελαν ένα Κ για να νοιώσουν ολοκληρωμένοι, οι ΑΕΚτσήδες λόγω κοινής καταγωγής, κ.λ.π., κ.λ.π.
Δεν ξέρω κανέναν που να έχει σαν δεύτερη προτίμηση του τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟ ή την ΑΕΚ εκτός από τους τοπικιστές που δηλώνουν σαν πρώτη ομάδα, την ομάδα του χωριού τους.
Οι οπαδοί του Αρη βρίσκονται από χέρι σε μια σύγχυση, πιστεύουν πως ο Αρης είναι ο θεός του πολέμου επειδή κάποτε έγραψε έτσι ένας άσχετος φιλόλογος . Τότε η Αθηνά που στην Φ΄ ραψωδία της Ιλιάδας  πλακώνει τον Αρη στο ξύλο και στα αγάλματα εμφανίζεται με δόρυ και ασπίδα τι είναι ; Θεά της σοφίας ; Απλά ο Αρης είναι σαν άμυαλος και καταραμένος από τον Δία (Ιλιάδα, ραψωδία Ε΄ ) είναι ο θεός του καυγά, του τσαμπουκά γι' αυτό και συχνά πυκνά τις τρώει ακόμα κι από θνητούς όπως ο Διομήδης στην Ιλιάδα πάλι. Ο πόλεμος θέλει μυαλό, ο καυγάς, δεν το χρειάζεται.

Ελάχιστοι έχουν το θάρρος να δουν την αλήθεια κατάματα, να ζήσουν αυτό που ονειρεύονται, να  ξεχωρίσουν τι ΘΕΛΟΥΝ από αυτό που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 
.
 Ο ΠΑΟΚ είναι σαν την ερωμένη, σαν τον κρυφό εραστή της γυναίκας, είναι για όσους και όσες έχουν το θάρρος να κάνουν το κέφι τους και να σταθούν πάνω από συμφέροντα κι' ανάγκες, για όσους και όσες ξέρουν ότι η ευτυχία είναι στιγμές και ότι η μεγαλύτερη αποτυχία είναι να είσαι επιτυχημένος  σε όλα και  ... "πολιτικά κορρέκτ".
Πολύ πιο εύκολο είναι να ζεις στο τέλμα της μόνιμης σχέσης σου με την σιγουριά που προσφέρει  η εξοστράκιση των κρυφών επιθυμιων σου, είναι σαν να έχεις εξασφαλισμένη την εύνοια της διαιτησίας στο πρωτάθλημα και μετά να το πανηγυρίζεις με κόκα-κόλα λάιτ... ενώ όταν ο ΠΑΟΚ παίρνει τίτλο όπως το 76 ή κύπελλο όπως το 2001 γίνεται σεισμός και οι δονήσεις του κρατάνε χρόνια όπως και οι ερωτικές κορυφώσεις, άσε που επηρεάζονται και οι "τρίτοι" συμπαθούντες.


Αμα είναι να καβαλήσεις κάτι...καλύτερα κλαδί παρά καλάμι !
ΟΙ ΠΑΟΚgήδες είναι φυσικά υπεράνω αποτελεσμάτων, δεν περιμένουν από αυτά επιβεβαίωση, ακριβώς όπως θεωρούν την/ον σύντροφό τους την/ον καλύτερη/ο του κόσμου όσο είναι μαζί τους ,άλλωστε γι' αυτό είναι μαζί τους, δεν "βολεύονται" όπως οι άλλοι.
Θα έχετε δει το t-shirt με το λογότυπο  :

 
Οι ΠΑΟΚgήδες περηφανεύονται ότι ζήτησαν (και πέτυχαν) από τους παίκτες τους να χάσουν από την Καλαμαριά για να υποβιβασθεί ο Αρης !!!
Επίσης πανηγύρισαν την εντός έδρας ήττα με 0-4 (!) από την ΑΕΚ σ' ένα αλήστου μνήμης ματς.
Εξυπακούεται η προέλευση όλων των επιτυχημένων συνθημάτων που σφετερίστηκε κι η Εθνική ...


Ακόμα και στο βασίλειο των γατών οι ασπρόμαυρες γάτες, ΠΑΟΚάκια εκ γενετής υπερέχουν σε χαρακτήρα και ομορφιά, οι γατόφιλοι το γνωρίζουν και οι φίλοι αναγνωρίζουν την Breeze του γράφοντος.


Ο  ΠΑΟΚ  ΠΑΝΩ  ΑΠ'  ΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου