Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Στην Ελλάδα ζούμε...




Νομίζω πως έχουμε ξεπεράσει πλέον την χώρα των θαυμάτων απ' όπου πέρασε η Αλίκη. Αυτή η χώρα έχει ξεφύγει εντελώς από τα λογικά πλαίσια με αποτέλεσμα διαστρεβλωμένα γεγονότα να περνάνε σαν απολύτως φυσιολογικά με τις ευλογίες πολιτικών και (μεγαλο)δημοσιογράφων, των μόνων που έχουν μείνει ανέγγιχτοι από την κρίση, εκτός βέβαια κι από αυτούς που την προκάλεσαν.
Αν βέβαια κάποιος ισχυρισθεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έσωσαν τις γαλλικές τράπεζες θα ακουστεί σαν γραφικός παρ' όλο που αυτή η άποψη είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' ότι η έξοδος από το ευρώ. Κι αυτό γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τις πολιτικές όπως και τις οικονομικές πρακτικές παρά μόνο αν τον αφορούν άμεσα. Πριν λοιπόν αναφέρω κάποια από τα πολλά παρανοϊκά που εφαρμόζονται στην χώρα μας επιτρέψτε μου να σας αναφέρω ένα παράδειγμα από τον παράλληλο με την πολιτική χώρο τον ποδοσφαιρικό για να αντιληφθείτε πιο άμεσα πως παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα.
Ο αναντίρρητα ταλαντούχος και ευρισκόμενος προ διμήνου στο ζενίθ της φόρμας του ποδοσφαιριστής Μήτρογλου είχε τον Νοέμβριο μια ρήτρα αγοράς 8 εκατομμυρίων ευρώ και κανένας σύλλογος δεν έκανε κίνηση να τον αγοράσει. Η ρήτρα αποσύρεται ώστε η τιμή να είναι διαπραγματεύσιμη και δυστυχώς ο ποδοσφαιριστης τραυματίζεται  σε δύσκολο για την συνέχεια της καριέρας του σημείο. Χειρουργείται και μετά την αποχή του επιστρέφει μουδιασμένος στους αγωνιστικούς χώρους προβάλλοντας ερωτηματικά τουλάχιστον για την φετεινή σεζόν. Κι όμως εμφανίζεται από το πουθενά ομάδα από την πρέμιερλιγκ, η Φούλαμ που δίνει 15,2 εκατομμύρια στον ΟΣΦΠ με επιχείρημα πως χρειάζεται τα ΕΦΕΤΕΙΝΑ γκολ του Μήτρογλου για να μην υποβιβασθεί.  Δηλαδή η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε στο διάστημα που τραυματίσθηκε και δεν αγωνίσθηκε !!
Ποιός πείθεται ;
Φυσικά όλοι γιατί δεν τους αφορά άμεσα.

παύση

- Εσείς ποιό απορρυπαντικό προτιμάται ;
- Μα φυσικά το απορρυπαντικό που έχει γίνει θρύλος !

τέλος της παύσης

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τα 5 εκατομμύρια για το "παλτό" Βάις (σημειωτέον ο προηγούμενος σύλλογός του τον άφησε ελεύθερο) αλλά καμιά φορά Ρώσοι και Αραβες δίνουν τρελλά λεφτά λόγω κακών κλιματικών συνθηκών οπότε διατηρούμε επιφυλάξεις. Συμπτωματικά την επομένη της πώλησης εμφανίζονται ρεπορτάζ για την μείωση κερδών και αύξηση ζημιών της εταιρίας Στάδιο Γ. Καραϊσκάκη  ενώ αρχίζει στις αθλητικές φυλλάδες το παραμύθιασμα για δήθεν ιταλικές  προτάσεις 10 εκατομμυρίων για τον Μανωλά που οι γνωρίζοντες το άθλημα πολύ δύσκολα θα κοστολογούσαν με 2 εκατομμύρια κι αυτά  στο πολύ λάρζ.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα θεωρείται πλέον φυσιολογικό να πληρώνει φόρους κάποιος για πράγματα που δεν του αποφέρουν  κέρδος όπως ένα οικόπεδο ή ένα ανοίκιαστο διαμέρισμα.
Θεωρείται φυσιολόγικό να χαρατσώνεται ο λαός για να πληρώσει όσα έκλεψαν οι πολιτικοί και η νομενκλατούρα τους (αυτοί που ο Πάγκαλος προσδιόρισε ως οι "μαζί τα φάγαμε" ).
Θεωρείται φυσιολογικό να κυβερνούν και να επιδιώκουν να ξανακυβερνήσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση !!!
Στην ίδια χώρα ένας επενδυτής, ο Ιβαν Σαββίδης ζητά να πληρώσει έντεκα εκατομμύρια για τα χρέη του ΠΑΟΚ και αρνούνται εδώ και δυο χρόνια για να τον έχουν δέσμιο ή γιατί αρνείται να τους δώσει τις μίζες τους, την ίδια ώρα που κάνουν κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις πείνας (*) για 50 και 500 ευρώ !
Και στις 31 Ιανουαρίου αποφασίζουν (επιτέλους) να ζητήσουν δικαιολογητικά από όσους έχουν χρεωθεί ολόκληρο το χαράτσι ενώ δεν κατέχουν ολόκληρο το ακίνητο με δεδομένο όμως ότι την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρχει προσαύξηση !!!

Ισως όλα αυτά να εξηγούν γιατί όλα τα κόμματα είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο τα ακραία είναι υπέρ της εξόδου.

Προσθήκη
 Σε όσους διατηρούν αμφιβολίες συνιστώ να προσέξουν την απουσία (τουλάχιστον από τα μέσα ενημέρωσης ) μάναντζερ σ' αυτήν την αγοραπωλησία

 (*) Για όσους δεν γνωρίζουν και ακούνε μόνο ειδήσεις από την τηλεόραση, το δημόσιο, οι δήμοι και Ν.Π.Δ.Δ. εξαιρούνται από τα όρια των 1000 ευρώ για τις κατασχέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου