Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ουκ εν τω πολλώ το ευ...

αλλ' εν τω ευ το πολύ !!


27 πρωταθλήματα ο ΟΣΦΠ, πρώτο για τον ΠΑΟΚ κι όμως...
από όποια γωνιά και να το κοιτάξεις , σημαντικότερο.

Κατ' αρχήν έδωσε νέα δυναμική στο άθλημα παίζοντας σε γεμάτα γήπεδα με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη με 10 000 κόσμο μέσα και μερικές χιλιάδες κόσμο έξω από το Παλατάκι, το ιδιόκτητο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Πως το κατάφερε αυτό ; είχε μια εκπληκτική σταθερότητα σε όλη την χρονιά όπου τις ελάχιστες φορές που έχασε (μία από τον ΟΣΦΠ και τρεις από τον ΠΑΟ), όλες ήταν στο τάιμπρέικ, στο πέμπτο σετ δηλαδή. Υπήρξε και μια ακόμα ήττα στις αρχές- πριν δέσει η καινούργια ομάδα- από τον Αρη, ακριβώς για να ενισχύσει τις ψευδαισθήσεις αυτού του σωματείου που απέφυγε την τελευταία αγωνιστική την διαδικασία των πλαίηάουτ.

Υπήρξαν κάποιοι σταθμοί σ' αυτήν την πορεία που έπαιξαν-κατά την γνώμη μου- σπουδαίο ρόλο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας στην πορεία του. Ας τους δούμε :
Στο πρώτο ματς με τον ΟΣΦΠ, στην Θεσαλονίκη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 σετ και 24-22 στο τρίτο, είχε δηλαδή δυο ευκαιρίες να πάρει το ματς. Τις δύο επιθέσεις τις έκανε ο MVP του πρωταθλήματος Γκόμεζ με 64% ποσοστό επιτυχίας και τις έχασε. Ο έμπειρος ΟΣΦΠ πήρε το σετ και τελικά το παιχνίδι μετατρέποντας το 2-0 σε 2-3. Θυμάμαι ακόμα το βλέμμα του Γκόμεζ όταν τέλειωσε το ματς.
Πέρασε ένας ολόκληρος γύρος χωρίς να ξαναχάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι να συναντηθούν οι ομάδες στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο σετ και ο ΟΣΦΠ προηγήθηκε 24-20 στο δεύτερο κι ετοιμάστηκε να ισοφαρίσει. Ηταν η ώρα του Γκόμεζ να μιλήσει, με 6 συνεχόμενους δικούς του πόντους το δεύτερο σετ πήγε στον ΠΑΟΚ και τότε όλοι κατάλαβαν πως κάτι άλλαξε. Τα επεισόδια που ακολούθησαν έκοψαν τον ρυθμό του ΠΑΟΚ που πήρε τελικά την νίκη στο πέμπτο σετ και την πρώτη θέση στην βαθμολογία.
Οσοι δεν κατάλαβαν την αλλάγή, την ένοιωσαν στον τελικό κυπέλλου στην Σύρο. Μετά το πρώτο σετ που πήρε ο ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ ισοφάρισε αλλά μέχρι εκεί. Με 3-1 σετ ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.
Στα πλαίηοφφ του πρωταθλήματος πρώτος αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟ που κέρδισε το πρώτο ματς με 3-2 κι έχασε το δεύτερο με 3-1 στην Θεσσαλονίκη. Η σειρά μεταφέρθηκε για δυο παιχνίδια στην Αθήνα όπου ο ΠΑΟ με 3-2 έκανε την δεύτερη νίκη του και ήθελε μία ακόμα ενώ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά κέρδισε με 3-0 το τέταρτο παιχνίδι και με το ίδιο σκορ το πέμπτο στην Θεσσαλονίκη. Σ' αυτό πέτυχε το ανεπανάληπτο σερί των 17 πόντων και το συλλεκτικό για αγώνες πλαίηοφφ σκορ 25-8.
Η σειρά των τελικών με τον ΟΣΦΠ ξεκίνησε με ένα εύκολο 3-1 στην Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο σετ και ο ΟΣΦΠ τα δύο επόμενα. Με τρομερή αγωνιστικότητα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 και ήταν τόσο πολύ πειστικός όσο έδειξε η διακύμανση του σκορ στο πέμπτο σετ : 0-5, 1-9 (!) και τελικά το συλλεκτικό 6-15 !
Τελευταίο παιχνίδι το χθεσινό στην Θεσσαλονίκη, έληξε με το εμφατικό σκορ 3-0 θυμίζοντας περισσότερο τυπική διαδικασία, ήταν πλέον εμφανής η υπεροχή της ομάδας του ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς.


το τέλος του δρόμου


 Ο παικταράς Γκόμεζ με την κούπα του πρωταθλήματος


Η κούπα στα χέρια του ενιαίου ΠΑΟΚ

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ


3 σχόλια: