Καλως ήλθατε από τον Τζι

Το προηγούμενο μπλογκ μου είχε την θερμή υποστήριξη της Breeze, βασικότατη πηγή έμπνευσης. Η απώλειά της μου δημιούργησε την ανάγκη για ένα μετερίζι απ' όπου θα μπορώ να ξεπροβάλλω όσο με παίρνει αλλά και να εξαφανίζομαι μέσα σ' αυτό ή να το μεταφέρω όπου θέλω όπως ο πάγουρος, ο Βερνάρδος ο ερημίτης το σπιτάκι του.
Είναι το τίμημα μα και η απόλαυση της μοναξιάς.

Διηγήματα θα βρείτε στην διηγηματοποίηση
και ποιήματα στην ποιηματοποίηση

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ελλάς, το μεγαλείο σου




Πέμπτη (Μεγάλη) κατά τις δώδεκα το μεσημέρι, ένας τύπος με γιαλιά, μ' άσπρα μαλιά πολλά, δυσανάλογα με την ηλικία του, ξυπνά και θυμάται πως τον φωνάζουν πρόεδρο. Από μικρό έτσι τον φωνάζανε στη Χιό (διαβάζεται όπως το στοιχειό)  για την ικανότητα του να κρύβεται και να φωνάζει "μπουουού" για να τρομάξει κανένα αφελή. Μερικοί άνθρωποι δεν μεγαλώνουνε ποτέ κι αν είναι τυχεροί κάνουν καριέρα σαν αχυράνθρωποι σε θέσεις κλειδιά σε διάφορους οργανισμούς. Τους τοποθετούν εκεί που κάποιος πιο ώριμα σκεπτόμενος θα είχε αντιρρήσεις  για τις εντολές που θα έπαιρνε. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν τοποθετούνται ποτέ σε θέματα που τους αφορούν αν δεν ξέρουν τη θέση του αφεντικού τους. Κάποτε σ' αυτόν τον τόπο είχαν ρωτήσει έναν υπουργό την άποψή του για κάποιο θέμα του υπουργείου του. 
" Μα φυσικά ό,τι νομίζει ο πρωθυπουργός" απάντησε στους δημοσιογράφους.

Στην Ελλάδα άμα φωνάξεις " Πρόεδρε" σχεδόν όλοι θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν.

Ο  Χιώτης "πρόεδρος" άνοιξε τις αθλητικές εφημερίδες και διάβασε  τα χθεσινά αποτελέσματα γιατί τα είχε ξεχάσει το βράδυ που κοιμότανε. Κάποιο αποτέλεσμα του καθότανε στραβά, απ' ό,τι θυμότανε κάπως διαφορετική ήταν η άποψη του μεγάλου γι αυτό το παιχνίδι. 
Τον πήρε αμέσως τηλέφωνο.
- Βαγγέλη, εσύ ;
- Ρε βλάκα δεν σου έχω πει να μη με παίρνεις τηλέφωνο ; εκατό κοριοί υπάρχουνε, τι θέλεις να βρεθούμε πάλι παγιδευμένοι και να περιμένουμε πέντε χρόνια να γίνει παραγραφή του αδικήματος ; Για ό,τι θες δεν σου είπα να παίρνεις τον δήμαρχο ;
- Ποιός δήμαρχος, δεν έχει εκλεγεί ακόμα !
- Θα βγει ρε μαλάκα. Τι νομίζεις, κόπανος σαν και σένα είναι να μη μπορεί να βγάλει σε πέρας μια δουλειά ; Κοίτα να προωθήσεις το θέμα που σου είπα κι άσε με ήσυχο.

Το "στοιχειό" συγχίστηκε. Ηταν δυνατόν να του μιλάνε έτσι ; Αυτουνού που τόσα καλά γίνανε επί της "προεδρίας" του ; Αποφάσισε να μην κάνει τίποτε μέχρι το βραδάκι για να ηρεμήσει.
Το βραδάκι πήρε τηλέφωνο τον Γιάννη, ένα συνεργάτη του μεγάλου με θεληματικό πηγούνι και γκρίζους κροτάφους. Τον είχε βγάλει πολλές φορές από δύσκολη θέση και τώρα θα δοκίμαζε την τύχη του στην πολιτική.
- Ελα Γιάννη, τι κάνεις ; Εχεις καμιά ιδέα για όσα έγιναν εχθές ;
- Ασε με τώρα βλέπω μπάσκετ, το ματς με την Ρεάλ, πάρε με αύριο.
Κλικ.
" Καλή ιδέα" σκέφτηκε ο "πρόεδρος" και άνοιξε την τηλεόραση. Σε λίγο αποκοιμήθηκε στην πολυθρόνα του.

Την Μεγάλη Παρασκευή το μυαλό του πήγαινε ασσορτί με τα καταστήματα, άρχισε να λειτουργεί μετά το τέλος της αποκαθήλωσης.
"Συμβολικό  αυτό" σκέφτηκε " δεν πιστεύω να έχω και εγώ την ίδια τύχη". Εκτελώντας απλά τις εντολές και  μη έχοντας συναίσθηση του τι προξενούσαν θεωρούσε τον εαυτόν του αγνό σαν τον Χριστό.
Το μεσημέρι θυμήθηκε τον μεγάλο, "βρε γαμώτο, το ξέχασα" σκέφτηκε και πήρε τηλέφωνο ένα φίλο του δημοσιογράφο ;
- Κοίτα, ο μεγάλος φωνάζει, για φτιάξε καμιά είδηση να κάνει ντόρο, να ξεχαστούν τα άλλα, βάλε όσο πιο μεγάλο όνομα μπορείς.
- Μα θα μας πάρουνε με τις πέτρες, δεν τραβάει το παλτό !
- Γραφε εσύ και μη σε μέλλει, αυτή είναι η δουλειά σου. Βάλε τίποτε γερμανικό, είναι περισσότερο στη μόδα. Φυσικά με συναγωνισμό, να έχει σασπένς. Βάλε και την Αθλέτικ Μπιλμπάο μέσα, μου αρέσει σαν όνομα !
- Ρε, θα μας κράξουνε, αυτή παίρνει μόνο Βάσκους στο ρόστερ της !
- Ελα ρε, ποιός το ξέρει ; Βάλε και καμιά γαλλική μαζί να θολώσεις τα νερά.

Το απόγευμα  τον πήρε ο Γιάννης τηλέφωνο.
- Ελα, ποιός είναι ;
- Ελα, τώρα ξέμπλεξα από τις άλλες υποχρεώσεις μου. Σου στέλνω μια ανακοίνωση με κούριερ. Υπόγραψέ την και στειλ' την για δημοσίευση. Μην αλλάξεις ούτε λέξη, θα σε αποκαθηλώσω.

Το Σάββατο (Μεγάλο κι αυτό) ξύπνησε μαύρα χαράματα από την αγωνία του. Κάθησε στο πισί του κι άνοιξε τον αθλητικό τύπο. Διάβασε μια ανακοίνωση της ΕΠΟ :

Με μπλε γράμματα από τον ελληνικό τύπο ( gazetta,gr)

Η Εθνική είναι πιο σοβαρή υπόθεση από κάθε ομάδα !
Με δύο μέρες καθυστέρηση η ΕΠΟ πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα και τις αντιπαραθέσεις...
" Πως κάνουν έτσι για δυο μέρες" σκέφτηκε . Μετά, ψάχνοντας καλύτερα βρήκε μια είδηση που τον ξάφνιασε :

«Ματιές Μπάγερν για Μανωλά»
Μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα συνδέθηκε με τον Κώστα Μανωλά. Ιταλικά ρεπορτάζ εμφανίζουν την Μπάγερν Μονάχου να τον παρακολουθεί. Στην λίστα και οι Μονακό και Μπιλμπάο. 
" Για φαντάσου" μονολόγησε, "για δες τι γίνεται στον κόσμο ! " και πήγε  να συμπληρώσει τον ύπνο του ενημερωμένος.
Είχε αρχίσει να χαράζει... 
 Από τον αγγλικό τύπο (The Guardian)



Manchester United's Robin van Persie is set to miss at least the next month after scans showed he has a sprained knee Photograph: Peter Byrne/P
 Van Persie suffered the injury towards the end of the 3-0 Champions League last-16 win over Olympiakos on Wednesday at Old Trafford, in which he scored all of the goals.
The problem occurred when he was hit from behind in the last minute by the centre-back Kostas Manolas, and collapsed on the turf clutching the back of his left knee..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου